Påskcheesecake

Påskcheesecake

60+ min Efterrätt
Påskcheesecake med lemon curd, citron och vanilj. Älskar du cheesecake, servera då denna skönhet på påskbordet. Vi har dekorerat med chokladägg, pistagekärnor, timjankvistar och ätbara blommor. Men bara fantasin sätter gränser.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paskcheesecake/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Krossa kexen i en matberedare eller mortel. Hacka nötterna.
  • Smält smöret och blanda med kexen och nötterna. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter, och upp på kanten. Ställ in formen i kylen minst 10 min.
  • Vispa ihop, kvarg, färskost, socker, äggulor och citron till en jämn smet. Bred ut i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Ta ut kakan och låt den svalna.
  • Rör ihop, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred ut på den kalla kakan och grädda i ytterligare 6-7 min. Låt cheesecaken kallna.
  • Rör lemoncurden mjuk och bred den försiktigt över kakan. Dekorera din cheesecake.
Klart!

Ingredienser

Digestivekex
300 g
150 g
Skalade pistagenötter
50 g
Fyllning:
250 g
250 g
Strösocker
1 dl
Äggulor
3
Citron, finrivet skal
1
Fyllning 2:
4 dl
Siktat florsocker
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Topping:
Lemon curd
1½ dl
Godis, gärna chokladfyllda ägg
Hackade pistagenötter
50 g
Citrontimjan