Oxfilé surprise med rödvinssås
Betyg  (185 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Oxfilé surprise med rödvinssås

Oxfilé, läckert gratinerad med ost och valnötter, på en spegel av rödvinssås. En tacksam bjudrätt som inte lämnar någon gäst hungrig.

Receptet gäller för 8 port

Ingredienser

  • 1 15 kg oxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör att steka i

Oströra:

  • 3 dl grovriven Kvibille Präst®
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl Arla Köket® crème fraiche

Rödvinssås:

  • 2 schalottenlökar
  • 4 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk konc kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk majsstärkelse
  • 100 g Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

Salta och peppra köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt kallna. Oströra: Rör ihop ost, nötter och crème fraiche. Rödvinssås: Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 min. Vispa ner maizena utrört i lite vatten. Hit kan du förbereda. Sätt ugnen på 225°. Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 10 min om köttet önskas rosa. Värm såsen och vispa ner smöret i klickar. Servera köttet med såsen och klyftpotatis.

Källa: