Oxfilé med persiljebearnaise

Oxfilé med persiljebearnaise

45 min Huvudrätt
Oxfilé med smaker från Medelhavet, vackert serverad med körsbärstomater och smakrik bearnaisesås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/oxfile-med-persiljebearnaise/

Gör så här

  • Salta och peppra köttet. Bryn det hastigt runtom i smör i het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  • Låt paprikan rinna av. Skär den i små bitar. Blanda paprika, vitlök, ost och hälften av persiljan.
  • Hit kan man förbereda.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg paprikaröran på köttet och tomaterna bredvid.
  • Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°, ca 15 min (rosa kött).
  • Blanda crème fraiche, vinäger, dragon, salt, peppar och resten av persiljan i en kastrull och koka upp.
  • Servera köttet med såsen och klyftpotatis.
Klart!

Ingredienser

Oxfilé
8 skivor
Salt
1 tsk
Svartpeppar
3 krm
Grillad paprika i olja
200 g
Pressade vitlöksklyftor
2
3 dl
Hackad bladpersilja
2 dl
Körsbärstomater
500 g
4 dl
Äppelcidervinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm