Mjölkchokladmousse med citrussallad

Mjölkchokladmousse med citrussallad

60+ min Efterrätt
Mjölkchokladmousse går att förbereda i god tid och är uppskattad dessert som är populär i alla åldrar. Servera moussen med fräsch citrussallad och chokladkrisp på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mjolkchokladmousse-med-citrussallad/

Gör så här

  • Hacka chokladen. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten.
  • Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen har smält. Rör ner gelatinbladet.
  • Tillsätt yoghurten när det svalnat något. Täck bunken och förvara i kyl, gärna över natten.
  • Koka upp socker, vin, vatten och kryddor, låt kallna.
  • Skär bort skalet på grapefrukt, apelsin och clementiner. Skär ut skinnfria klyftor och lägg ner i sockerlagen.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Blanda ingredienserna till chokladkrispet. Arbeta samman till en smulig deg.
  • Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen ca 8 min. Låt svalna. Hit kan du förbereda.
  • Blanda chokladkrisp och mynta.
  • Vispa moussen med elvisp tills den tjocknar.
  • Lägg citrussallad i botten av 8 höga glas och spritsa över chokladmousse.
  • Toppa med chokladkrisp. Garnera ev med myntablad.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Mjölkchokladmousse:
Mjölkchoklad, 35-40% kakaohalt
200 g
Gelatinblad
1
3 dl
1 dl
Citrussallad:
Strösocker
1½ dl
Torrt vitt vin
1 dl
Vatten
½ dl
Glöggkrydda à 37 g
1 påse
Grapefrukt
1
Apelsin
1
Clementiner
2
Chokladkrisp:
50 g
Vetemjöl
5 msk
Havregryn
2½ msk
Kakao
1 msk
Strösocker
2½ msk
Strimlad färsk mynta
2 msk