Marängtårta med mjukglass och bär

Marängtårta med mjukglass och bär

60+ min Efterrätt
Godaste marängtårtan med mörk choklad och flagad mandel i marängbotten. Tårtan har smarrig glass i fyllningen och färska bär på toppen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marangtarta-med-mjukglass-och-bar/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum tillsammans med citronsaft. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning.
  • Finhacka choklad och flagad mandel och vänd ner i smeten.
  • Rita upp tre rundlar, ca 20 cm i diameter, på bakplåtspapper och bred ut smeten i rundlarna.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 50 min. Stäng av ugnen.
  • Lossa försiktigt bottnarna från pappret och ställ tillbaka plåten i ugnen. Låt bottnarna torka ytterligare ett par tim.
  • Ta ut glassen ur frysen och vispa den med elvisp.
  • Bred ut hälften av jordgubbsglassen på den understa bottnen.
  • Lägg på nästa botten och bred ut resten av jordgubbsglassen på den.
  • Lägg på den sista bottnen, bred ut vaniljglassen på den och garnera med jordgubbar, blåbär och citronmeliss.
  • Låt stå i frys ca 30 min innan servering.
Klart!
Energi:

385 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Choklad- och marängbottnar
Äggvitor
3
Citronsaft
1 tsk
Strösocker
2 dl
Mörk choklad
30 g
Rostade mandelspån
25 g
Fyllning
Jordgubbsglass
5 dl
Vaniljglass
5 dl
Färska blåbär
250 g
Färska jordgubbar
500 g
Citronmeliss