Fryst marängtårta med choklad

Fryst marängtårta med choklad

Recept på marängtårta med choklad - perfekt dessert för chokladälskaren! Spröd maräng och mjuk glass i en supergod kombination.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (255 st)

Mitt betyg:

Fryst marängtårta med choklad

Recept på marängtårta med choklad - perfekt dessert för chokladälskaren! Spröd maräng och mjuk glass i en supergod kombination.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 4 ägg
  • pressad saft av ½ citron
  • 1½ msk kakao
  • 2 dl strösocker

Glass:

Marinerad frukt:

  • 1 apelsin
  • 100 g vindruvor
  • 100 g physalis
  • 1½ msk balsamvinäger
  • 4 msk florsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitor och citronsaft till hårt skum. Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget. Rita 2 rundlar på bakplåtspapper med hjälp av en rund form, ca 23 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm eftersom bottnarna flyter ut något. Grädda i mitten av ugnen i ca 1 tim. Stäng av ugnen och låt dem stå kvar några timmar. Rör ihop 2 äggulor, socker kakao och konjak. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet och kvarg. Lägg en marängbotten i formen. Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängen. Låt stå i frysen minst 4 tim. Skala apelsinen. Skär frukten i bitar. Blanda balsamvinäger och florsocker. Häll det över fruktsalladen och rör om. Sikta kakao över tårtan och servera med marinerad frukt.

Källa:

Rekommenderade produkter