Lyxig frukost
Nytt

Lyxig frukost

30 min Frukost
När man vill unna sig själv och sina kära något extra är det ljuvligt att starta upp med en riktigt lyxig frukost. På menyn står det både Eggs Benedict, yoghurt med frukt och bär samt färskpressad apelsinjuice. Om du verkligen vill lyxa till det läger du även till en pain au chocolat.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lyxig-frukost/

Gör så här

Hollandaise:
  • Smält smöret.
  • Vispa ihop äggulor och vatten i en liten kastrull. Värm upp under kraftig vispning tills äggen tjocknar utan att koagulera. Om de ändå skulle råka koagulera kan man vispa i lite kallt vatten.
  • Ta från värmen och vispa i smöret, lite i taget, till en len hollandaise. Smaksätt med citron och salt.
Pocherade ägg:
  • Blanda 1 dl vatten och ättiksprit i en skål. Knäck ner äggen med 30 sek mellanrum. Låt stå 5 min.
  • Koka upp 1 liter vatten med salt. Stjälp ner vätskan med äggen i kastrullen. Sjud 3 min.
  • Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Servering:
  • Smörstek brödet frasigt. Stek skinkan hastigt i samma stekpanna.
  • Lägg upp bröden på tallrikar och toppa med skinka och ägg. Ringla på hollandaise och klipp över lite krasse.
  • Häll upp yoghurt i skålar. Toppa med passionsfrukt och hallon.
  • Servera Eggs Benedict med yogurt, pain au chocolat och färskpressad apelsinjuice.
Klart!

För en extra smakrik hollandaise är det gott att bryna smöret.

Energi:

789 kcal

Fiber: 3,7 g
Protein: 27,1 g
Kolhydrater: 56,5 g
Fett: 50,8 g

Ingredienser

Hollandaise:
150 g
Äggulor
3
Vatten
2 msk
Pressad citronsaft
1 msk
Salt
1 krm
Pocherade ägg:
Vatten
1 dl
Ättiksprit 12%
1 dl
Ägg
4
Vatten
1 liter
Salt
½ msk
Till mackorna:
Lantbröd
4 skivor
Rökt skinka
8 skivor
Smörgåskrasse
Yoghurt:
4 dl
Passionsfrukter
2
Hallon
125 g
Till servering:
Färskpressad apelsinjuice
8 dl
Pain au chocolat eller croissanter