Gammaldags saffransbröd

Gammaldags saffransbröd

Saffransbröd som de smakade förr. Baka dem med äkta saffran, Gammaldags mjölk och riktigt smör.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (81 st)

Mitt betyg:

Gammaldags saffransbröd

Saffransbröd som de smakade förr. Baka dem med äkta saffran, Gammaldags mjölk och riktigt smör.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

eller 4 längder

Receptet gäller för 48 st

  • russin till garnering
  • mandelspån till garnering
  • 1 ägg till pensling

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut lussekatter eller längder, t ex flätor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med russin. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg. Strö mandelspån på flätorna. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-8 min och flätor i nedre delen av ugnen 15-20 min.

Tips:

Om du hellre vill göra längder än bullar blir det 4 stycken. Använd då mandelspån istället för russin till garnering.

Källa:

Rekommenderade produkter