Lufsa

Lufsa

Huvudrätt
Lufsa är en potatispannkaka från Öland som tillagas i ugn. Den toppas med stekfläsk eller bacon och serveras med rårörda lingon och syrad grädde. Lufsa är även god att servera helt vegetarisk, utan fläsk eller bacon!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lufsa/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Smörj en ugnsform, ca 20x30 cm.
  • Vispa ihop grädde, mjöl och ägg till en jämn smet.
  • Tvätta och finriv potatisen. Blanda ner i smeten. Salta och peppra. Häll smeten i formen.
  • Toppa potatiskakan med fläsket.
  • Grädda mitt i ugnen 45-50 min.
  • Servera lufsan med rårörda lingon och syrad grädde.
Klart!
Energi:

720 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 37 g

Ingredienser

5 dl
Vetemjöl
3 dl
Ägg
1
Fast potatis
900 g
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Rimmat sidfläsk, skivat
6 skivor
Till servering:
Rårörda lingon
3 dl
Inkluderad
Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(45)