Glöggpannacotta
Betyg  (57 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Glöggpannacotta

En kryddig pannacotta som bjuder på klassiska julsmaker i ny tappning. Överraska dina gäster med denna ljuvliga glöggpannacotta till efterrätt!

Receptet gäller för 10 st

Ingredienser

  • 1 12 dl Arla® vispgrädde
  • 34 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 liten bit stjärnanis
  • 12 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt

Lag:

  • 3 dl blossa lättglögg
  • 3 msk strösocker
  • 34 dl lingon

Gör så här:

Koka upp grädde, socker, kanelstång, stjärnanis och urskrapade vaniljfrön i en kastrull. Ta från värmen och låt det dra 5 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila gräddblandningen i en bunke. Rör ihop gräddblandning och yoghurt. Häll upp i 10 små glas. Ställ i kyl minst 3 tim. Koka glögg och socker i en kastrull ca 20 min. Blanda i lingonen och låt lagen svalna. Fördela lingonen på pannacottorna och häll på lite lag.

Källa:

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 165 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 8 g