Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

Kryddstekta räkor med soja- och chilidip

20 min Förrätt
Stekta, stora räkor med annorlunda och god smak av vitlök, chili och lime. Den goda dippen är pricken över i.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kryddstekta-jatterakor-med-soja--och-chilidip/

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken tunt. Värm olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt vitlöken och låt den fräsa någon minut.
  • Skiva chilin tunt.
  • Lägg i räkor, chili med kärnor, kanelstång, nejlikor och kryddpeppar i kastrullen. Rör om och stek ca 1 min.
  • Skär tomaten i små bitar. Lägg i tomatbitar och häll på limesaft. Låt koka ytterligare ca 1 min. Salta och peppra.
  • Hacka persilja och strö över.
  • Blanda crème fraiche, majonnäs, soja och sambal oelek. Smaka av med salt.
  • Servera dippen till jätteräkorna.
Klart!

Ingredienser

Stora räkor med skal
12
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
½ dl
Färsk röd chili
1
Kanelstång
1
Hela kryddnejlikor
5
Grovkrossade kryddpepparkorn
5
Plommontomat
1
Lime, pressad saft
2
Salt och peppar
Bladpersilja
4 kvistar
Soja- och chilidip:
2 dl
Majonnäs
2 msk
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
½ msk
Salt