Kikärtsbiffar med morotstsatsiki
Betyg  (250 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kikärtsbiffar med morotstsatsiki

Enkla att laga och goda att äta både varma och kalla. Gör gärna dubbel sats för att ta med som matlåda en annan dag.

Antal portioner

Ingredienser

  • 400 g kikärtor
  • 1 dl Arla® lättmjölk
  • 1 purjolök
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 kruka persilja
  • 15 g Arla® Svenskt Smör

Morotstsatsiki:

  • 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
  • 2 morötter
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl ris
  • 1 paprika
  • 1 dl majskorn

Gör så här:

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skölj kikärtorna i vatten och låt dem rinna av. Finstrimla purjolöken. Mixa kikärtorna. Blanda kikärtor, purjolök, persilja och mjölk till en färs. Smaksätt med salt och peppar. Forma färsen till biffar och stek dem i smör i en stekpanna några min på varje sida. Skala och riv morötterna. Rör ihop med matyoghurt, vitlök, salt och peppar. Skär paprikan i bitar. Servera biffarna med ris, tsatsiki, paprika och majs.

Källa:

Näringsvärden, per port inkl ris och grönsaker

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 14 g
  • Kolhydrater: 68 g
  • Fett: 11 g
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg