Kassler med ananas

Kassler med ananas

40 min Huvudrätt Lunch
Kassler med ananas är en riktig 80-tals-klassiker. Skivor av kassler toppas med ananas, purjolök och ost. Den smarriga såsen är gjord på chilisås och crème fraiche. Vi har bytt ut den konserverade ananasen mot en färsk, annars är allt som det var på 80-talet!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kassler-med-ananas/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Skiva purjolöken i cm-tjocka skivor. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja utan att den tar färg.
  • Skär kasslern i cm-tjocka skivor. Skala ananasen med en vass kniv. Skär bort mittstocken och skär sedan ananasen i skivor.
  • Lägg kasslern i en rak rad i en ugnsform. Lägg på ananasen och sedan purjolöken. Toppa med ost.
  • Rör ihop crème fraiche, chilisås, curry och salt i en skål. Häll såsen runt kasslern i formen.
  • Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Toppa kasslergratängen med färsk oregano. Servera med ris.
Klart!
Energi:

811 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 44 g
Kolhydrater: 79 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Purjolök
1
2 msk
Kassler
500 g
Färsk ananas
½
150 g
Sås:
2 dl
Chilisås
2 dl
Curry
1 tsk
Salt
½ tsk
Till servering:
Ris
4 port
Färsk oregano
1 kruka