Julpäron

Julpäron

Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (25 st)

Mitt betyg:

Julpäron

Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 15 st

  • 1½ kg små fasta päron

Lag:

  • 1 liter vatten
  • 8 dl strösocker
  • 1 pkt saffran à 0,5 g
  • 2 kanelstänger
  • 2 bitar torkad ingefära
  • 1 krm kardemummakärnor

Gör så här:

Koka upp lagen i en kastrull och ställ den vid sidan om plattan. Skala päronen och låt stjälkarna sitta kvar. Lägg ner dem efterhand i lagen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 15 – 20 min. Lägg päronen i glasburkar och häll över lagen. Låt stå kallt minst 1 dygn.

Källa: