Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Julpäron
Julpäron
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Saffransgula, kryddiga päron i en vacker glasburk ger högsta stilpoäng.
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(227)
35 min
Ädelostpizza
(4)
Budget
60+ min
Päronkaka med kardemumma
(161)
Budget
15 min
Prinskorv med ingefärspäron och dipp
(24)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka upp lagen i en kastrull och ställ den vid sidan om plattan.
Skala päronen och låt stjälkarna sitta kvar. Lägg ner dem efterhand i lagen. Koka upp och låt sedan koka på svag värme 15 – 20 min.
Lägg päronen i glasburkar och häll över lagen. Låt stå kallt minst 1 dygn.
Klart!
Ingredienser
Små fasta päron
1½ kg
Lag:
Vatten
1 liter
Strösocker
8 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Kanelstänger
2
Bitar torkad ingefära
2
Kardemummakärnor
1 krm
Andra liknande recept
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(227)
35 min
Ädelostpizza
(4)
Budget
60+ min
Päronkaka med kardemumma
(161)
Budget
15 min
Prinskorv med ingefärspäron och dipp
(24)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
15 min
Ädelostbollar
(104)
1 tim
Isad vintersallad
(20)
15 min
Julsallad
(6)
20 min
Päronsalsa med vanilj
(3)
50 min
Saffranskaka med päron
(12)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum