Päron i konjak med nötgrädde

Päron i konjak med nötgrädde

45 min Efterrätt
Recept på en variant av klassiska fikon i konjak med päron istället. Detta blir till en underbar efterrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paron-i-konjak-med-notgradde/

Gör så här

  • Koka upp vatten, konjak, socker, kanel och citronskal i en kastrull.
  • Skala päronen och lägg dem i kastrullen. Koka under lock på svag värme tills de är mjuka, 10–20 min.
  • Ta upp päronen och lägg dem i en skål eller burk.
  • Ta upp kanelen. Låt lagen koka utan lock ca 5 min.
  • Häll lagen över päronen och låt kallna.Smaksätt med konjak.
  • Vispa grädden lätt och rör ner nötterna.
  • Servera päronen med nötgrädden.
Klart!
Energi:

665 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 98 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Små, fasta päron
8
Vatten
1 dl
Konjak till lagen
1 dl
Konjak till smaksättning
2 msk
Strösocker
3 dl
Kanelstång
1
Citron
rivet skal av ½
2 dl
Rostade, hackade valnötter
1 dl