Italiensk kycklingragu

Italiensk kycklingragu

1 tim
En kycklingragu lagad från grunden i krämig vit sås med nykokt pasta. Koka pastan al dente och blanda med såsen. Ett måste i Italien!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/italiensk-kycklingragu/

Gör så här

Buljong:
  • Skala morot och lök. Skär morot, lök och selleri i grova bitar. Lägg i en kastrull och tillsätt resterande ingredienser. Sjud tills hälften av vätskan återstår, 15–20 min. Sila buljongen.
Ragu:
  • Skala och finhacka morot, lök och vitlök. Finhacka sellerin. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs grönsakerna på låg värme ca 10 min. De ska bli mjuka men inte ta färg.
  • Skär kycklingen i små bitar. Tillsätt kyckling och smör till pannan. Fräs allt på medelvärme ytterligare ca 5 min. Häll på vin och buljong. Låt sjuda tills hälften av vätskan återstår, 20–25 min.
  • Under tiden, koka pastan al dente i saltat vatten men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  • Vänd ner smetana i ragun. Blanda ragun med pastan och osten och rör till en krämig pasta. Tillsätt ev pastavattnet. Smaka av med salt och peppar.
Till servering:
  • Hacka persiljan. Toppa pastan med persilja och ost. Servera direkt.
Klart!

Koka pastan 1–2 min kortare än angivet på förpackningen för den rätta känslan av al dente.

Energi:

734 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Buljong:
Morot
1
Bananschalottenlök
1
Stjälkselleri
1 stjälk
Lagerblad
2
Bladpersilja, stjälkarna
½ kruka
Salt
½ tsk
Vatten
6 dl
Ragu:
Kycklingbröstfilé
350 g
Morötter
2
Bananschalottenlök
1
Vitlöksklyftor
2
Stjälkselleri
1 stjälk
Olivolja
2 msk
2 msk
Vitt vin
2 dl
Pasta penne
300 g
1 dl
50 g
Parmesanost, riven
50 g
Salt och svartpeppar
Till servering:
Bladpersilja, bladen
½ kruka
Parmesanost, finriven