Hallontårta

Hallontårta

Efterrätt
Hallontårta med ljuvlig fyllning med mycket hallon och rikligt med vispad grädde och färska hallon på toppen. Hallontårta är bästa kalastårtan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hallontarta/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan vila några min i formen. Stjälp upp den och låt kallna på galler, gärna under formen.
  • Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden.
  • Blanda hälften av hallonen med sockret i en skål. Låt stå ca 30 min tills sockret har smält. Rör om några gånger under tiden. Vispa grädden till ett fast skum.
  • Dela kakan i tre bottnar. Blanda ⅔ av de sockrade hallonen med 2 dl vispad grädde och lägg på en av bottnarna, lägg på nästa botten och fördela resten av de sockrade hallonen på den.
  • Lägg på den sista bottnen. Bred ut resten av grädden på och runt tårtan. Garnera med resten av hallonen.
Klart!

Ingredienser

Ägg
4
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
1 tsk
Hallon
2 dl
Strösocker
¾ dl
5 dl