Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika
  • Arla
  • Recept & mat
  • Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

Grillat surdegsbröd med cottage cheese och marinerad paprika

35 min
Sätt medelhavsmak på bruschettan med grillad paprika, basilika och KESO® smaksatt med hummus. Har du kniven på strupen kan du köpa färdigmarinerade grillade paprikor på burk. Då blir snittarna klara på några minuter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillat-surdegsbrod-med-cottage-cheese-och-marinerad-paprika/

Gör så här

  • Sätt ugnen på grillfunktionen och maxvärme.
  • Lägg paprikorna hela på en plåt med bakplåtspapper, rosta ca 20 min, tills de är svarta. Lägg paprikorna i en bunke och täck med plastfolie. Låt svalna.
  • Dra loss det svarta skalet, skär bort toppen och skrapa ur kärnorna. Strimla paprikorna och blanda med olja. Smaka av med salt och peppar.
  • Plocka bladen av basilikan.
  • Grilla eller stek brödet, lägg på ett lager med cottage cheese och toppa med paprika, gräslök samt basilika.
Klart!
Energi:

220 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 4 g

Ingredienser

Stor gul paprika
1
Stor röd paprika
1
Olivolja
½ msk
Surdegsbröd
4 skivor
150 g
Finhackad, färsk gräslök
1 msk
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
1 kruka