Årets kock 2022 Gustav Leonhardt, gör sin hummus på vreta gulärt. Den behöver blötläggas över natten för att sedan kokas ca 15 min.
1126 kcal
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 60 g |
Fett: | 75 g |
Gula lökar
|
2 |
---|
Rödkål
|
250 g |
---|---|
Vatten
|
½ dl |
Äppelcidervinäger
|
2 msk |
Lagerblad
|
2 |
Salt
|
2 krm |
Kokta kikärter
|
ca 200 g |
---|---|
Rapsolja
|
½ dl |
Kallpressad rapsolja
|
2 msk |
Tahini
|
2 msk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Ägg
|
1 |
---|---|
Dijonsenap
|
1 tsk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Äppelcidervinäger
|
2 tsk |
Salt
|
2 krm |
Rapsolja
|
2½ dl |
Gul lök
|
1 |
---|---|
Viltfärs, gärna vildsvin
|
500 g |
1 dl | |
Ägg
|
1 |
Kebabkrydda
|
1 msk |
Rökt paprikapulver
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Bladpersilja, grovhackad
|
1 knippe |
---|---|
Saltgurkor
|
2 |
Orientaliska tunnbröd
|
4 |