Glassandwich

Glassandwich

30 min Efterrätt
Gör våra goda chokladkakor som du fyller med glass - lätt som en plätt! Denna glassandwich kan förberedas och förvaras i frysen tills du får oväntat besök. Fyll kakorna med den glass du gillar allra bäst. Vanilj, choklad eller kanske pistage!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glassandwich/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Rör ihop smör, farinsocker och ägg i en bunke.
  • Blnda mjöl med salt, kakao, vaniljpulver och bakpulver, rör ner i bunken. Grovhacka choklad och nötter och rör ner.
  • Klicka ut smeten till 24 kakor på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem lite. Lägg dem inte för tätt eftersom de flyter ut i ugnen. Baka i mitten av ugnen 6–8 min. Låt kallna.
  • Lägg ihop kakorna två och två med glass eller sorbet emellan. Förvara i frys. Ta fram ca 10 min innan servering.
Klart!
Energi:

260 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 15 g

Ingredienser

100 g
Farinsocker
1½ dl
Ägg
1
Salt
½ tsk
Kakao
2 msk
Vaniljpulver
½ krm
Bakpulver
1 tsk
Vetemjöl
1½ dl
Mörk choklad
50 g
Hasselnötter
1 dl
Fyllning
Vaniljglass eller sorbet
1 liter