Glasmästarsill

Glasmästarsill

Glasmästarsill är en riktig klassiker på sillbordet, extra vacker med hela pepparkorn och morotsslantar. Glasmästarsill får även god smak av pepparrot, nejlika och lagerblad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (13 st)

Mitt betyg:

Glasmästarsill

Glasmästarsill är en riktig klassiker på sillbordet, extra vacker med hela pepparkorn och morotsslantar. Glasmästarsill får även god smak av pepparrot, nejlika och lagerblad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 1 burk inläggningssill, ca 400 g

Ättikslag:

  • ½ dl ättiksprit 12%
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • ½ morot
  • 1 liten rödlök
  • 1 bit pepparrot, ca 2 cm
  • 1 g vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor
  • ½ tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad

Gör så här:

Koka upp lagen och låt den kallna. Skala morot, lök och pepparrot. Skär dem i skivor. Häll av spadet och skölj sillfiléerna. Skär dem i bitar. Varva sill och kryddor i en burk. Häll över lagen. Låt stå i kyl minst 2 dygn.

Källa:

Näringsvärden, per poer

  • Energi: 210 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 1 g
  • Fett: 16 g
Skriv ut