Fudge med aprikos

Fudge med aprikos

40 min
Fudge med smak av aprikos blir riktigt sött och gott. Skär dem i lagom stora bitar med en oljad kniv.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fudge-med-aprikos/

Gör så här

  • Smöra eller lägg bakplåtspapper en form, ca 20 cm i fyrkant.
  • Skär smöret i tärningar. Blanda råsocker, strösocker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull.
  • Värm på svag värme och rör med en trägaffel tills sockret har lösts upp och smöret smält. Koka upp.
  • Täck med lock och låt koka 3 min. Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 116° eller gör ett mjukt kulprov.
  • Sänk genast ned kastrullen i kallt vatten och rör sedan kraftigt med en trägaffel tills massan blir tjock, krämig och ljus i färgen. Rör ner aprikoserna.
  • Häll massan i formen och låt stå tills den nästan kallnat. Skär fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna.
  • Förvara på sval plats i lufttät förpackning med bakplåtspapper emellan lagren.
  • Mjukt kulprov: Häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 2 g
Video
Bästa fudgetipsen

Ingredienser

50 g
Rårörsocker
2 dl
Strösocker
2 dl
Kelda® mellangrädde
1½ dl
Hackade aprikoser
50 g