Fudgepaj med spindelnätstäcke

Fudgepaj med spindelnätstäcke

60+ min
En underbar fudgekaka, med seg och god fudge i krispigt skal. Vackert dekorerad med choklad i smakfullt mönster.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fudgepaj-med-spindelnatstacke/

Gör så här

  • Hacka ihop smör, vetemjöl, havregryn, och socker i en matberedare till en deg. Låt den vila i kyl ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel.
  • Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna.
  • Smält smöret till fyllningen i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills sockret smält.
  • Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 122°, ca 20 min.
  • Låt fudgen svalna under omrörning tills den börjar bli trögflytande. Häll den i pajformen och jämna till den. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll choklad i en spritspåse eller kraftig plastpåse.
  • Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut mönster som ett spindelnät på toppen.
  • Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 43 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Pajdeg:
150 g
Vetemjöl
3 dl
Havregryn
1 dl
Strösocker
1½ msk
Fyllning:
200 g
Farinsocker
4 dl
Strösocker
4 dl
2½ dl
1½ dl
Salt
1 tsk
Spindelnät:
Choklad, mörk eller vit
50 g