Fudgepaj med spindelnätstäcke

Fudgepaj med spindelnätstäcke

En underbar fudgekaka, med seg och god fudge i krispigt skal. Vackert dekorerad med choklad i smakfullt mönster.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (29 st)

Mitt betyg:

Fudgepaj med spindelnätstäcke

En underbar fudgekaka, med seg och god fudge i krispigt skal. Vackert dekorerad med choklad i smakfullt mönster.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 20 st

Pajdeg:

Fyllning:

Spindelnät:

  • 50 g choklad, mörk eller vit

Gör så här:

Hacka ihop smör, vetemjöl, havregryn, och socker i en matberedare till en deg. Låt den vila i kyl ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kallna. Smält smöret till fyllningen i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills sockret smält. Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller temperaturen är 122°, ca 20 min. Låt fudgen svalna under omrörning tills den börjar bli trögflytande. Häll den i pajformen och jämna till den. Låt stelna i rumstemperatur. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Häll choklad i en spritspåse eller kraftig plastpåse. Klipp ett litet hål i påsen och spritsa ut mönster som ett spindelnät på toppen. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut