Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Nygräddad focaccia med smulad ost och hackad rosmarin sätter fantastisk medelhavsprägel på hela måltiden. Njut brödet som det är eller med en klick smör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/focaccia-med-rosmarin/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175º.
  • Smula sönder jästen i en bunke. Häll över vattnet och rör tills jästen löser sig.
  • Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Spara ca ¼ dl mjöl till utbakningen.
  • Arbeta degen kraftigt. Täck över och låt den jäsa ca 30 min.
  • Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  • Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till en platta, ca 30x35 cm.
  • Smula osten. Fördela ost och hackad rosmarin på hälften av degen. Vik över den andra deghalvan.
  • Flytta över degen till en plåt med bakplåtspapper.
  • Kavla ut degen igen till en platta, ca 30x35 cm. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.
  • Gör några djupa håll i degen och droppa lite olja i dem.
  • Lägg på rosmarinkvistar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Låt brödet svalna på bakgaller innan det skärs upp.
Klart!
Energi:

2335 kcal

Protein: 73 g
Kolhydrater: 432 g
Fett: 33 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, 37º
3½ dl
Strösocker
1 msk
Grovt salt
¾ msk
Vetemjöl
9½ dl
100 g
Grovhackad färsk rosmarin
1½ msk
Olivolja
1 msk
Färsk rosmarin
20 kvistar