Bäst resultat på falafelbollarna får du om du maler de blötlagda kikärterna i en köttkvarn och sedan blandar med övriga ingredienser.
900 kcal
Protein: | 22 g |
Kolhydrater: | 76 g |
Fett: | 55 g |
Kikärter, torra
|
250 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Grovmalen svartpeppar
|
1 tsk |
1 msk | |
Harissa
|
2 krm |
Bladpersilja, hackad
|
2 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Salt
|
½ msk |
Vetemjöl
|
1 msk |
Rapsolja, till fritering
|
1 liter |
1 dl | |
Majonnäs
|
1 dl |
Chilisås
|
2 msk |
Vatten
|
1 msk |
Lökpulver
|
½ tsk |
Paprikapulver
|
½ tsk |
Vitlöksklyfta, finriven
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Tomater
|
2 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Isbergssallad
|
½ |
Bladpersilja
|
1 knippe |
Saltgurkor
|
|
Feferoni
|
|
Orientaliska tunnbröd
|
4 |