Edamamehummus med fetaost och bacon

Edamamehummus med fetaost och bacon

Edamame är japanska, proteinrika sojabönor i sina skidor. Här mixas bönorna till en vackert grön hummus som serveras med smulad fetaost och knaprigt bacon.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (8 st)

Mitt betyg:

Edamamehummus med fetaost och bacon

Edamame är japanska, proteinrika sojabönor i sina skidor. Här mixas bönorna till en vackert grön hummus som serveras med smulad fetaost och knaprigt bacon.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 3 dl frysta sojabönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2- 3 msk olivolja
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

Koka upp 4 dl vatten. Ta kastrullen från värmen, lägg i bönorna och låt ligga 3-4 min. Häll av vattnet och kyl bönorna i kallt vatten. Mixa dem med vitlök, olja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar. Smula osten och blanda ner 1/3 i bönblandningen. Strimla baconet och stek det knaprigt. Servera hummusen med bacon och resten av osten. Garnera med ärtskott.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 16 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 21 g
Skriv ut