Edamamehummus med fetaost och bacon

Edamamehummus med fetaost och bacon

20 min
Edamame är japanska, proteinrika sojabönor i sina skidor. Här mixas bönorna till en vackert grön hummus som serveras med smulad fetaost och knaprigt bacon.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/edamamehummus-med-fetaost-och-bacon/

Gör så här

  • Koka upp 4 dl vatten. Ta kastrullen från värmen, lägg i bönorna och låt ligga 3-4 min. Häll av vattnet och kyl bönorna i kallt vatten.
  • Mixa dem med vitlök, olja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
  • Smula osten och blanda ner ⅓ i bönblandningen.
  • Strimla baconet och stek det knaprigt.
  • Servera hummusen med bacon och resten av osten. Garnera med ärtskott.
Klart!
Energi:

280 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Frysta sojabönor
3 dl
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
2- 3 msk
Pressad citronsaft
1 tsk
Salt
2 krm
Vitpeppar
1 krm
150 g
Bacon, 0,5 pkt
70 g
Ärtskott
40 g