Dutch baby pancake

Dutch baby pancake

40 min Mellanmål Frukost
Dutch baby pancake är en puffig ugnspannkaka med gyllene frasiga kanter. Servera den omgående med god yoghurt, bär eller sylt och en liten skvätt lönnsirap. Mums!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dutch-baby-pancake/

Gör så här

  • Ställ in en gjutjärnspanna i ugnen och värm till 200°.
  • Knäck ner äggen i en mixerbunke. Mixa vitt och pösigt med stavmixer.
  • Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölblandningen och mjölken till mixerbunken och fortsätt mixa till en slät smet.
  • Ta ut gjutjärnspannan ur ugnen (akta så att du inte bränner dig) och tillsätt smör. När smöret smält, häll ner pannkassmeten och ställ tillbaka pannan i ugnen. Tillaga ca 20 min.
  • Servera dutch baby pancake med yogurt, lönnsirap och bär.
Klart!
Energi:

404 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Ägg
3
Vetemjöl
1½ dl
Strösocker
1 msk
Vaniljsocker
½ tsk
Salt
2 krm
2 dl
3 msk
Tillbehör:
2 dl
Lönnsirap
½ dl
Blandade färska bär