Dinkel med saffran

Dinkel med saffran

30 min Huvudrätt
Underbart god sallad med dinkel som ger härligt tuggmotstånd. Valnötter, fikon, päron och saffran ger dinkeln karaktär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dinkel-med-saffran/

Gör så här

  • Koka vetekornen i buljong enligt anvisning på förpackningen. Rör ihop såsen.
  • Skär päronen i klyftor och ta bort kärnorna. Skär fikonen i bitar.
  • Fräs frukt och nötter i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Häll av buljongen från vetekornen och rör i saffran, fruktblandning och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera med såsen.
Klart!
Energi:

535 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 75 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Dinkel hel eller matvete
3 dl
Päron
2
Torkade fikon
4
Grovhackade valnötter
1 dl
1 msk
Saffran à 0,5
1 pkt
Grovhackad bladpersilja
1 dl
Salt och peppar