Dill- och yoghurtplättar

Dill- och yoghurtplättar

1 tim
Gröna plättar i vuxna smaker! Gott som förrätt eller en lättare lunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dill--och-yoghurtplattar/

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt 4 dl yoghurt och äggen och rör till en jämn smet.
  • Blanda ner dill och smör-&rapsolja, låt smeten svälla ca 30 min.
  • Stek plättar på medelvärme i plättlagg eller stekpanna, ca 2 min på varje sida.
  • Servera plättarna med ost, skinka eller lax, yoghurt och klippt krasse.
Klart!
Energi:

235 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Strösocker
1 tsk
5 dl
Ägg
2
Hackad färsk dill
2½ dl
2 msk
150 g
Kallrökt skinka eller lax
12 skivor
Krasse