Krämig dijon- och äppelsill

Krämig dijon- och äppelsill

60+ min Buffé
Frisk äppelsill med dijonsenap, eller senapssill om man så vill, är alltid en storfavorit till jul. Prova kockparet Marie och Peter Skogströms ljuvliga variant.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dijon--och-appelsill/

Gör så här

  • Låt sillen rinna av ordentligt, skär den i bitar.
  • Vispa crème fraichen fast, ca 5 min, blanda med gräddfil, senap, dill, äpple, juice och purjolök. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda med sillen. Låt stå i kyl minst 1 tim innan servering.
Klart!
Energi:

230 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 14 g

Ingredienser

5-minuterssill
210 g
½ dl
½ dl
Dijonsenap
½ dl
Hackad färsk dill
2 msk
Grovt rivet äpple
1
Konc konc äppeljuice
1 msk
Strimlad purjolök
½ dl
Salt och peppar