Citronlax

Citronlax

Huvudrätt
Suverän citronlax med smak av fransk senap och salvia i såsen. Bekväm och enkel lax som tillagas i ugn och serveras med lättkokta grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronlax/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra.
  • Blanda crème fraiche med citronskal, citronsaft, senap och salvia. Bred blandningen över laxbitarna. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min.
Klart!

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vitpeppar
1 krm
2 dl
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Dijonsenap
1 tsk
Torkad salvia
1 tsk