Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

Chokladmousse med glögg och kryddrostade pecannötter

60+ min Efterrätt
En len och lätt chokladmousse med tydlig, men mild, smak av glögg som toppas med knapriga, kanderade nötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladmousse-med-glogg-och-kryddrostade-pecannotter/

Gör så här

  • Börja med nötterna: Rosta nötterna i en torr, varm stekpanna och tillsätt florsocker. Låt det smälta och få fin färg.
  • Blanda ner smör och kryddor och häll upp på bakplåtspapper. Hacka grovt när det svalnat.
  • Koka upp 1 dl av grädden och all glögg. Ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i blandningen. Låt kallna i kyl ca 2 tim.
  • Vispa resten av grädden till ett löst skum. Blanda med glögg- och chokladgrädden, fortsätt vispa till ett fast skum.
  • Fördela i portionsskålar och toppa med rostade nötter.
Klart!

Moussen kan med fördel göras i förväg och stå i kyl fram till servering. Pecannötterna går att byta ut mot valnötter.

Energi:

500 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Mousse:
3 dl
Glögg
¾ dl
Mjölkchoklad
100 g
Rostade nötter:
Pekannötter
25 g
Florsocker
1 msk
1 tsk
Malen kardemumma
½ krm
Malen kanel
½ krm
Malen ingefära
½ krm