Chokladfudge med strössel

Chokladfudge med strössel

60+ min
Förföriskt mjuk och len fudge med mycket chokladsmak. Nu finns det många varianter av strössel i butikerna, variera som du vill med färg och smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/chokladfudge-med-strossel/

Gör så här

  • Lägg bakplåtspapper i en form ca 15x20 cm.
  • Koka upp socker och mjölk i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt smör, choklad och honung. Rör om tills allt smält
  • Koka under lock ca 3 min. Ta av locket och fortsätt koka på medelvärme tills smeten har en temperatur på ca 117°.
  • Ta av kastrullen från värmen. Vispa smeten fluffig med elvisp när den svalnat något.
  • Häll smeten i formen, strö över strösslet och låt stelna.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och ringla över fudgen. Skär fudgen i bitar.
Klart!

Kulprovet: Häll några droppar smet i iskallt vatten. Om det går att rulla till en mjuk kula är fudgen färdig

Energi:

225 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 11 g
Video
Fudge – så gör du

Ingredienser

Strösocker
4 dl
1½ dl
150 g
Mörk choklad
100 g
Flytande honung
½ dl
Topping:
Strössel
2 msk
Mörk choklad
50 g