Cheesecake med tomat och basilika
Betyg  (65 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Cheesecake med tomat och basilika

Denna cheesecake bjuder på många möjligheter. Den påminner om paj och passar perfekt till förrätt, buffé, tillbehör eller som egen måltid. Lika god ljummen som kall!

Receptet gäller för 10 port

Ingredienser

  • 15 digestivekex råg
  • 75 g Arla® Svenskt Smör

Fyllning:

  • 500 g Arla Köket Kesella® kvarg
  • 2 ägg
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 12 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g Apetina® vitost

Topping:

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg och ägg till en slät kräm. Finhacka tomaterna. Rör ner tomat, salt och peppar. Smula osten grovt. Fördela osten på botten och häll över kvargblandningen. Grädda ytterligare ca 30 min. Låt cheesecaken svalna något. Skär körsbärstomaterna i halvor. Blanda tomater och basilikablad försiktigt. Lägg upp det i en hög på cheesecaken. Denna cheesecake, som liknar en paj, kan serveras ljummen eller kall. Utmärkt att förbereda dagen innan och kan serveras som förrätt.

Tips:

Passar även som vegetarisk rätt på en buffé eller som tillbehör till skinka eller grillad kyckling.

Källa: