Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och räcker till många.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (525 st)

Mitt betyg:

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake med digestivekex i botten och ljuvlig smak av kardemumma. Denna blåbärscheesecake är mycket lättlagad och räcker till många.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 24 bitar

Garnering:

  • blåbär

Gör så här:

Mixa kexen med kardemumma till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut dem i en form, ca 30x40 cm. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Vispa ihop smetana med kvarg, socker och salt i en bunke. Värm bären i en kastrull mixa dem släta. Låt koka upp. Ta från värmen och rör ner gelatinbladen. Vispa ner blåbärspurén i kvargblandningen. Häll smeten i formen och bred ut den jämnt. Ställ kallt att stelna i minst 5 tim. Skär i rutor och garnera med blåbär.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 395 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fett: 27 g
Skriv ut