Cheesecake med pesto och bakade tomater

Cheesecake med pesto och bakade tomater

Salt cheesecake med ljuv smak av oliver och söta, bakade tomater. Perfekt på buffébordet eller som förrätt, gärna med en sallad och lax eller kallskuret kött.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (86 st)

Mitt betyg:

Cheesecake med pesto och bakade tomater

Salt cheesecake med ljuv smak av oliver och söta, bakade tomater. Perfekt på buffébordet eller som förrätt, gärna med en sallad och lax eller kallskuret kött.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Bakade tomater

  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 5 kvistar färsk timjan

Gör så här:

Börja med tomaterna. Sätt ugnen på 150°. Dela tomaterna och blanda dem med övriga ingredienser i en stor bunke. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Baka tomaterna i mitten av ugnen ca 1 tim och 15 min. Höj temperaturen i ugnen till 175°. Smält smöret. Rosta valnötterna i en torr varm panna. Mixa kexen, hälften av valnötterna och smöret till en smulig massa. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt ca 30 min. Vispa samman färskost, gräddfil, ägg, citronskal, tapenade och peppar i en skål. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Toppa med rucola, tomater och rostade valnötter. Tips! Hittar du inte grön tapenade går det lika bra med svart.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exklusive tillbehör

  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 68 g
Skriv ut