Burrito med bönor och kokosris

Burrito med bönor och kokosris

45 min Huvudrätt
Kanske världens godaste burrito med lätt rökig bönröra, kokosris och syrlig pico de gallo - signerad kocken Jakob Ker Lamb från Ett Hem i Stockholm.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/burrito-med-bonor-och-kokosris/

Gör så här

  • Hacka löken och finhacka chilin. Stek löken på medelvärme tills den blivit mjuk och fått färg.
  • Pressa ner vitlök och tillsätt tomatpurè, chili och chipotle. Fräs under omrörning ca 3-4 min.
  • Tillsätt bönor, vatten och salt. Koka upp och mosa sedan bönorna grovt med en potatisstöt eller gaffel.
Kokosris:
  • Lägg riset i en stor skål och fyll på med kallt vatten. Låt stå ca 15 min.
  • Häll av riset i ett durkslag. Häll över i en kastrull med kokosmjölk, vatten och salt.
  • Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills all vätska absorberats och riset är genomkokt.
  • Vänd ner finrivet limeskal och -saft med en gaffel.
Pico de gallo:
  • Tärna tomaterna grovt och hacka löken. Finhacka vitlök och chili.
  • Blanda allt i en skål med limesaft och salt. Hacka koriander och vänd ner i skålen.
  • Värm tortillabröden och smula osten. Fyll bröden med ris, bönröra, pico de gallo och ost. Rulla ihop och servera!
Klart!

Om du vill kan du servera denna i en bowl. Ersätt i så fall bröden med lite nachochips.

Grilla gärna bröden i en grillpanna om du vill ha fina ränder.

Energi:

843 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 110 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Gul lök
1
Färsk grön chili
1
Vitlöksklyftor
3
Tomatpuré
2 msk
Chipotlepasta eller torkat chipotlepulver
1 msk
Kokta svarta bönor, avrunna och sköljda
2 burkar
Vatten
1½ dl
Salt
1 tsk
1 förp
Stora tortillabröd
4
Kokosris
Basmatiris
3 dl
Kokosmjölk
2½ dl
Vatten
1 dl
Salt
2 krm
Lime
1
Pico de gallo:
Tomater
3
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Grön chilipeppar eller jalapeno
1
Lime, pressad saft
2
Salt
½ tsk
Färsk koriander
1 kruka