Björnbär i lönnsirap med yoghurtglass

Björnbär i lönnsirap med yoghurtglass

15 min Efterrätt
Det är gott att blanda lönnsirap med björnbär och servera yoghurtglass till. Lönnsirap smakar inte lika sött som vanlig sirap. Fräsch och god efterrätt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bjornbar-i-lonnsirap-med-yoghurtglass/

Gör så här

  • Mjukrör glassen och blanda med yoghurten. Ställ in i frysen en stund men låt den inte stelna helt.
  • Blanda björnbär och lönnsirap försiktigt. Servera yoghurtglassen med björnbär och lönnsirap.
  • Garnera ev med några valnötter.
Klart!
Energi:

250 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Björnbär
275 g
Lönnsirap
½ dl
Yoghurtglass:
Vaniljglass
½ liter
2 dl
Garnering:
Ev valnötter