Bifftartar med sojasvamp och brynt smörmajonnäs

Bifftartar med sojasvamp och brynt smörmajonnäs

1 tim
Rått supergott i det här perfekta giftermålet mellan biff och brynt smör
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/bifftartar-med-sojasvamp-och-brynt-smormajonnas/

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull och fortsätt bryna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  • Häll över i ett litermått, rör ner olja och låt svalna.
  • Skiva svampen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt socker, soja och ättika. Koka upp lagen med svampen och ta från värmen.
  • Tärna köttet och löken fint och smaka av med lite salt och peppar.
  • Vispa upp äggulan i en bunke. Tillsätt det brynta smöret och oljan under kraftig vispning i en fin stråle.
  • Vispa tills majonnäsen är tjock. Rör ner vinäger och smaka av med salt.
  • Fördela tartaren på chipsen.
  • Toppa med majonnäs, picklad svamp och krasse.
Klart!
Energi:

90 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Ryggbiff
250 g
100 g
Rapsolja
½ dl
Shiitakesvampar
10
Strösocker
2 msk
Japansk soja
4 msk
Ättiksprit 12%
2 msk
Bananschalottenlök
1
Äggula
1
Vinäger
1 tsk
Salt och peppar
Smörgåskrasse
1 ask
Potatischips, saltade
20