Bärmousse med citron

Bärmousse med citron

60+ min Efterrätt
En lättlagad, luftig och fräsch mousse man verkligen kan njuta av till dessert. Toppa moussen med bär som ska vara frysta när man lägger upp dem.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/barmousse-med-citron/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa vaniljvispen hårt.
  • Ta upp gelatinbladen och smält dem i citronsaften i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i vaniljvispen.
  • Rör i de frysta bären, socker och citronskal. Låt moussen stelna i kylen i 2-3 timmar.
  • Skeda upp moussen och garnera ev med bär.
Klart!

Det är viktigt att inte tina bären först.

Energi:

185 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 25 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Gelatinblad
2
2½ dl
Citron
rivet skal och saft av ½
Frysta hallon och blåbär
200 g
Florsocker
2 msk