Banh mi

Banh mi

60+ min Huvudrätt
Banh mi är en vietnamesisk macka som fylls med massa godsaker. Denna innehåller marinerad och grillad fläskkarré, limepicklade grönsaker, het chilikräm och massa färsk koriander. Galet gott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/banh-mi/

Gör så här

Fläskkarré:
  • Skär köttet i tunna skivor. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg köttet i en bunke och blanda med vitlök, ingefära, soja, mirin och sesamolja. Ställ kallt minst 2 tim, gärna över natten.
Limepicklade grönsaker:
  • Blanda limeskal, limesaft, fisksås, vatten och socker i en skål. Rör tills sockret löst sig.
  • Skala och skär tunna stavar av morot och kålrabbi. Skiva rädisorna.
  • Lägg ner grönsakerna i lagen och blanda väl. Ställ kallt.
Chilikräm:
  • Blanda smetana med srirachasås.
Vid servering:
  • Hetta upp en grill- eller stekpanna. Tillaga köttet på hög värme tills det fått ordentligt med färg.
  • Strimla salldslöken och skär gurka i tunna skivor.
  • Dela brödet i 4 bitar. Fyll det med chilikräm, fläskkarré, limepicklade grönsaker och gurka. Toppa med salladslök, färsk koriander och rikligt med nymalen svartpeppar.
Klart!
Energi:

645 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Fläskkarré:
Benfri fläskkarré
400 g
Vitlöksklyftor
2
Finhackad färsk ingefära
2 msk
Japansk soja
2 msk
Mirin
1 msk
Sesamolja
1 tsk
Limepicklade grönsaker:
Lime, finrivet skal och saft
1
Fisksås
1 msk
Vatten
1 msk
Strösocker
1 msk
Morötter
2
Liten kålrabbi
1
Rädisor
1 knippe
Chilikräm:
4 msk
Srirachasåser
1 msk
Till servering:
Salladslökar
3
Liten gurka
1
Baguette
1
Färsk koriander
1 kruka
Nymalen svartpeppar