Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt

Amerikanska plättar med syrad grädde och björnbärssylt

40 min Frukost Efterrätt
Ljuvliga och luftiga små plättar! Den syrade grädden bryter av sötman från sylten på ett härligt sätt. Servera till frukost eller brunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/amerikanska-plattar-med-syrad-gradde-och-bjornbarssylt/

Gör så här

  • Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Sikta ner allt i en bunke.
  • Vispa ihop mjölk, syrad grädde, ägg och smör-&rapsolja. Blanda ner det i bunken med de torra ingredienserna så att allt precis går ihop. Smeten blir lite klumpig.
  • Smält lite smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Klicka ut små plättar av smeten i pannan och stek på medelvärme i 2-3 min per sida.
  • Vispa resterande syrad grädde luftig. Servera till plättar med björnbärssylt.
Klart!

Tricket för att få fluffiga amerikanska pannkakor eller plättar är att inte röra i smeten för mycket när man väl blandat ihop torra och blöta ingredienser. Smeten blir tjock och något klumpig men det försvinner vid tillagning.

Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.

Energi:

605 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 42 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 msk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
2 krm
2 dl
½ dl
Ägg
1
3 msk
2½ dl
Björnbärssylt