Pannkakstacos

Pannkakstacos

20 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Förvandla dina amerikanska pannkakor till små söta tacobröd. Vi fyller dessa godingar med kvarg, färska bär och granola. Perfekt att servera som lyxig helgfrukost!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannkakstacos/

Gör så här

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Dela ägget i gula och vita.
  • Rör ner yoghurt, äggula och smör-&rapsolja. Vispa till en slät smet.
  • Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
  • Hetta upp lite smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
  • Vik ihop pannkakorna lite lätt och fyll dem med kvarg, bär, granola och ringla över lite lönnsirap. Toppa med myntablad.
Klart!
Energi:

489 kcal

Fiber: 5 g
Protein: 15 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 21,5 g

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
Strösocker
1 msk
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
Ägg
1
3½ dl
½ dl
Till servering:
2 dl
Blandade färska bär
Granola
1 dl
Lönnsirap
Myntablad