Amerikanska bananpannkakor med lönnsirap

Amerikanska bananpannkakor med lönnsirap

20 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Dessa amerikanska banapannkakor är fluffiga och söta av den mosade bananen. Ett utmärkt sätt att ta tillvara på övermogna bananer! Servera dem nystekta med karamelliserad banan och lönnsirap. Ett underbart inslag till brunch eller lyxfrukost!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/amerikanska-bananpannkakor-med-lonnsirap/

Gör så här

  • Separera äggulan från vitan. Lägg äggulan i en skål. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  • Mosa ner bananen med äggulan och rör ner yoghurten.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ner bananyoghurten och vispa till en slät smet. Vänd ner äggvitan med en slickepott.
  • Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek små pannkakor på låg medelvärme i omgångar. När det bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända.
Till servering:
  • Skala och skär bananerna i bitar. Stek dem gyllene i smör. Häll på lönnsirapen mot slutet.
  • Servera amerikanska pannkakor med smörstekt banan och gärna extra lönnsirap.
Klart!

Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina amerikanska pannkakor.

Energi:

180 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Ägg
1
Arla Ko® mild yoghurt vanilj, ekologisk
3 dl
Banan, mogen
1
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
½ tsk
30 g
Till servering:
Bananer
2
25 g
Lönnsirap
½ dl