Ädelostmousse med kavringskrutonger och färska fikon

Ädelostmousse med kavringskrutonger och färska fikon

60+ min Buffé Förrätt
En trevlig start på julmiddagen eller som ett inslag på adventstillställningen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/adelostmousse-med-kavringskrutonger-och-farska-fikon/

Gör så här

  • Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5 min.
  • Koka upp grädde och smulad ost. Ta från värmen.
  • Krama ur gelatinet lite lätt och rör ner i grädden tills det smälter. Mixa helt slätt med stavmixer.
  • Häll gärna smeten i en spritspåse eller i skål. Låt stelna i kylen i minst 4 tim, helst över natten.
  • Skeda eller sprita upp moussen i små skålar eller i vackra skedar.
  • Skär brödet i små tärningar och stek dem krispiga i smör, 5-6 min. Skär fikonen i 4 klyftor.
  • Garnera moussen med krutonger, fikon och färsk oregano.
Klart!
Energi:

180 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 5 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kelda® mellangrädde
3 dl
140 g
Gelatinblad
Salt
1 krm
Kavringskrutonger:
Kavring
2 skivor
2 msk
Färska fikon
2
Färsk oregano