Bästa Matglädjeförskola

"EN LÅNG PROCESS SOM VI KOMMIT I MÅL MED"

Ängdala förskola i Höllviken har länge arbetet målmedvetet för att skapa matglädje och ökad kunskap om mat hos förskolebarnen. Det har nu gett dem en vinst i Arla Guldko 2014 i kategorin Bästa Matglädjeförskola.

- Känns helt galet och jätteroligt! Det har varit en lång process som vi har kommit i mål med. Nu väntar nya utmaningar. Jättespännande. Vi har mer att ge, säger Magnus Holmberg, kock på Ängdala förskola.

Arla Guldko genomfördes i år för femtonde gången och finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm där fem vinnare korades i var sin tävlingskategori.

Juryns motivering till Ängdala förskolas vinst lyder:

”Här ser man varje gäst och lyssnar gärna på alla önskemål. Presentationen av dagens rätt lyfter matglädjen till nya höjder och små hjärtan och hjärnor får all inspiration de behöver. Den röda tråden lyser tydlig genom hela verksamheten.”

Juryn för Bästa Matglädjeförskola har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Linda Pettersson - förskolan Gunghästen, vinnare av Arla Guldko Bästa Matglädjeförskola 2013, Markus Aujalay - stjärnkock Winterviken, Helena Ingvarsdotter – tidningen Förskola, Karolina Sparring - kock och kokboksförfattare samt Leif Olausson och Carina Thorstorp - Arla Foods.

 

Teaser: Ängdala förskola i Höllviken