ARLA PRESENTERAR: ÅRETS KOCK 2016

Den 5 februari 2015 avgörs SM i professionell matlagning, tävlingen Årets Kock i Göteborg. Arla är värd för finalen.

– Vi är mycket glada över att stå som värdar för Årets Kock 2015, ett event som föregåtts av månader av hårdträning för de tävlande och som följs med stort intresse av flera tusen i publiken och dessutom är flitigt bevakat av massmedia, säger Henri de Sauvage, VD för Arla Sverige.

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. För guldmedaljören innebär den prestigefyllda titeln att i princip alla dörrar inom den svenska gastronomin öppnas på vid gavel.

– Vinnaren av Årets Kock är den bästa av de bästa och har möjlighet att nå så långt de vill med en titel i bagaget, konstarera Monica Sander, strategisk försäljningschef på Arla och veteran i Årets Kock-sammanhang.

Utvecklar matlandet Sverige

Som presentatör är Arla Foods den sponsor som satsar mest på Årets Kock. Och på tal om tid, så har Arla varit med sedan starten. Något vi är mycket stolta över. Eftersom Arla Foods har varit med från början har vi byggt upp en lång relation med kockeliten. Något som även kommer våra kunder till del. Vi tar till exempel hjälp av vinnarna av Årets kock i vår produktutveckling och vi samarbetar med tidigare vinnare som är med och utvecklar recept för både konsumenter och storkök.

– Årets Kock stärker matkulturen i Sverige på bred front och det är tydligt att kockyrkets status har höjts generellt sedan tävlingen startade, säger Gunilla Blomqvist, marknadschef på Arla Foodservice.

Föreningen Årets Kock, som samlar vinnarna, anlitas ofta vid prestigefyllda evenemang och har till exempel hand om Nobelmiddagen. De medverkar också vid Arla Guldko och gör gästspel i skolor och storkök.

– Vi ser det överallt. På skolor, äldreboenden, pizzerior och snabbmatsställen jobbar duktiga och stolta kockar som gör ett fantastiskt jobb. Det är roligt att Arla har varit med och drivit den här utvecklingen, säger Gunilla Blomqvist.