Kardemummaglass med marinerade aprikoser

4 tim 20 min Dessert Efterrätt
Kardemummaglass med marinerade aprikoser

En riktig kalasdessert! Mustiga smaker, härliga färger och den kan förberedas i god tid.

Ingredienser

Äggulor
4
Florsocker
1 dl
Vaniljsocker
½ tsk
Stötta kardemummakärnor
1 tsk
3 dl

Marinerade aprikoser:

Torkade aprikoser
100 g
Vatten
1 dl
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Honung
2 msk

Till garnering:

Färsk mynta

Gör så här

  • Vispa äggulor, florsocker, vaniljsocker och kardemumma pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  • Häll smeten i en form. Låt stå i frys i 4-5 tim.
  • Dela aprikoserna i halvor.
  • Koka upp vatten i en liten kastrull. Rör i saffran, honung och aprikoser. Låt det koka någon min och sedan marinera medan glassen fryser.
  • Låt glassen stå i kyl ca 30 min. Skeda upp den i portionsskålar. Lägg på aprikoserna och toppa med mynta.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,6 g
Protein: 4,1 % 4,8 g
Fett: 64,8 % 35,2 g
Kolhydrater: 31,1 % 36,8 g
https://www.arla.se/recept/kardemummaglass-med-marinerade-aprikoser/