Kardemummaglass med marinerade aprikoser
4 tim 20 min
Dessert
Efterrätt
•
En riktig kalasdessert! Mustiga smaker, härliga färger och den kan förberedas i god tid.
Ingredienser
|
Äggulor
|
4 |
|---|---|
|
Florsocker
|
1 dl |
|
Vaniljsocker
|
½ tsk |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
| 3 dl |
Marinerade aprikoser:
|
Torkade aprikoser
|
100 g |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
|
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
|
Honung
|
2 msk |
Till garnering:
|
Färsk mynta
|
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 4,1 % | 4,8 g |
| Fett: | 64,8 % | 35,2 g |
| Kolhydrater: | 31,1 % | 36,8 g |