Kardemummaglass med marinerade aprikoser
4 tim 20 min
Dessert
Efterrätt
•

En riktig kalasdessert! Mustiga smaker, härliga färger och den kan förberedas i god tid.
Ingredienser
Äggulor
|
4 |
---|---|
Florsocker
|
1 dl |
Vaniljsocker
|
½ tsk |
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
3 dl |
Marinerade aprikoser:
Torkade aprikoser
|
100 g |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Saffran à 0,5 g
|
½ pkt |
Honung
|
2 msk |
Till garnering:
Färsk mynta
|
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,1 % | 4,8 g |
Fett: | 64,8 % | 35,2 g |
Kolhydrater: | 31,1 % | 36,8 g |

