Saffranspinnar med apelsinsmörfyllning
1 tim 30 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•

Baka ut saffransbrödet till långa pinnar och bjud på glöggkalaset.
Ingredienser
Jäst
|
50 g |
---|---|
100 g | |
5 dl | |
250 g | |
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
Strösocker
|
1½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Vetemjöl
|
ca 17 dl |
75 g | |
Strösocker
|
½ dl |
Apelsin, rivet skal
|
1 |
Konc konc apelsinjuice
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.
Näringsvärden, per st
Energi:
212 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 8,8 % | 4,6 g |
Fett: | 28,4 % | 6,8 g |
Kolhydrater: | 62,8 % | 32,7 g |

