Pannacotta med kryddäpplen

Pannacotta med kryddäpplen

60+ min Efterrätt
Pannacotta med grädde och fräsch gräddfil serverad med ljuvligt kryddade äpplen. Perfekt dessert att förbereda dagen innan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pannacotta-med-kryddapplen/

Gör så här

  • Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  • Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  • Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Låt koka ca 1 min.
  • Ta kastrullen från värmen. Ta upp vaniljstången.
  • Krama ur gelatinet och rör ner i den varma grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen.
  • Häll upp pannacottan i glas och låt stå i kyl minst 4 tim.
Kryddkokta äpplen:
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
  • Smält sockret i en kastrull tills det är gyllenbrunt och rör med en visp under tiden.
  • Dra kastrullen från värmen. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter.
  • Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5-10 min. Låt svalna.
  • Toppa pannacottan med kryddkokta äppelen. Strö över mandelspån och servera direkt.
Klart!
Energi:

445 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Gelatinblad
Vaniljstång
1
1½ dl
Strösocker
¾ dl
3 dl
Kryddkokta äpplen:
Äpplen
2
Strösocker
½ dl
Vatten
½ dl
Stjärnanis
1
Kanelstång
1
Stötta kardemummakärnor
½ tsk
Mandelspån, rostade
1 dl